DREPTUL DE RETRAGERE DIN CONTRACT

Dacă contractul a fost încheiat la distanță sau în afara spațiilor comerciale, consumatorii au dreptul, în conformitate cu Legea privind protecția consumatorilor, să ne informeze în termen de 14 zile de la preluarea coletului că se retrag din contract, fără a fi nevoie să dea un motiv pentru decizia lor. Un consumator este o persoană fizică care achiziționează sau utilizează bunuri și servicii în scopuri personale, și nu în scopuri profesionale sau de profit. Prin urmare, posibilitatea de a se retrage din contract, în conformitate cu Legea privind protecția consumatorilor, NU este valabilă în cazul persoanelor juridice.

Cumpărătorul care se retrage din contract și dorește să anuleze comanda, trebuie să returneze bunurile nedeteriorate în ambalajul original și în aceeași cantitate, cu excepția cazului în care produsul este distrus, defect, pierdut sau cantitatea este redusă, fără vina consumatorului.

În cazul în care vânzătorul stabilește că produsele returnate sunt deteriorate sau nu corespunde cantitatea, consumatorul este responsabil pentru valoarea redusă a bunurilor, dacă scăderea valorii este rezultatul acțiunilor care nu sunt necesare pentru a determina natura, caracteristicile și modul de funcționare a bunurilor. Compania nu poate priva consumatorul de drepturile de a se retrage din contract și, corespunzător, de dreptul de a-i fi returnați banii, doar în baza reducerii valorii produsului ca urmare a acțiunilor consumatorului.

Se consideră că ați trimis la timp cererea de retragere din contract dacă ați trimis-o în termenul stabilit pentru retragerea din contract. Sarcina de a prezenta probele privind exercitarea dreptului de retragere din contract în temeiul prezentului articol sunt suportate de către consumator.

Dacă ați primit deja bunurile și vă retrageți din contract, trebuie să returnați bunurile în termen de 14 zile de la avizul de anulare prin scrisoare recomandată în formă de pachet la adresa noastră:

Fan courier/PJU d.o.o.,
Intravilan Arad,
DN69 FN,
VGP PARK,
310059,
Romania

Se consideră că ați returnat produsul la timp, dacă l-ați trimis înainte de expirarea perioadei de returnare de 14 zile.

Returnați produsele în formă de colet și nu ca scrisoare. Produsele returnate trebuie să fie însoțite de o copie a facturii și codul de reclamație (codul de reclamație il veți primi ca urmare a completării formularului de mai jos). NU ACCEPTĂM coletele returnate cu ramburs, taxa de curierat se achită de către client. Trimiteți produsul prin oricare companie de curierat, cu excepția companiilor GLS si Poșta Română.

În cazul retragerii din contract, consumatorul acoperă doar costul returnării bunurilor, care se taxează conform listei de prețuri a companiei de curierat, în dependență de tipul și dimensiunea pachetului.

Consumatorii nu pot solicita rambursarea costurilor suplimentare în cazul în care aceștia au optat pentru un alt tip de transport, altul decât transportul standard la cel mai rentabil preț oferit de compania de curierat.

Dacă ați plătit deja pentru produsele comandate, vă vom rambursa întreaga sumă primită, pe care ați achitat-o ca urmare a înregistrării comenzii. Banii vor fi returnați imediat sau în termen de 14 zile de la livrarea produsului în depozitul nostru principal. Consumatorul nu poate solicita returnarea costurilor suplimentare dacă a optat în mod explicit pentru un alt tip de pachet decât pachetul standard la cel mai avantajos preț din oferta companiei.

Banii se returnează în contul dvs. bancar (cont personal), pe care îl scrieți în formularul de returnare.

Dacă produsul nu funcționează corect sau nu funcționează conform așteptărilor, vă rugăm să luați legătura cu serviciul nostru tehnic la numărul de telefon 031 229 70 49. Consultanții noștri vă vor îndruma și vă vor oferi informațiile necesare. Astfel veți evita utilizarea incorectă a produsului și deteriorarea produsului, cât și posibilele daune ale altor obiecte.

Nu vom lua în considerare reclamațiile în cazul în care vom constata că produsele au fost deteriorate din cauza utilizării sau manipulării necorespunzătoare sau incorecte, care nu sunt strict necesare pentru a determina natura, caracteristicile și modul de funcționare a produselor. Dacă veți dori să preluați produsul după ce reclamația va fi respinsă, vă vom trimite produsul însă vom taxa costurile de livrare.

Găsiți formularul de retragere din contract pe link-ul: bit.ly/KHodstop